Mont Vully Le Classique

4 měsíce vyzrálý švýcarský "smraďoch", který je v průběhu zrání potírán roztokem rulandského modrého vína.

Vynikající, nepříliš vyzrálý a chuťově výrazný švýcarský sýr z kantonu Fribourg z nepasterovaného kravského mléka, který se hodí do všech sýrových bufetů, jen tak se skleničkou vína anebo do fantastického sýrového fondue. Skvěle jej doplňuje sladké ovoce a nejrůznější oříšky a jste-li milovníky pivního moku, můžete jím nahradit právě sklenku vína.

Za zmínku stojí vylisované měděné kotle a hrozny vína na povrchu každého bochníku. Tento krásný detail je odkazem na starou řemeslnou výrobu sýrů, kdy se mléko ohřívalo právě v takových měděných kotlech a hrozny zase symbolizují rulandské modré víno, které se využívá při výrobě tohoto sýrového skvostu.

KOUPIT MŮŽETE ZDE