DEGUSTAČNÍ SÝROVÝ BOX

DEGUSTAČNÍ SÝROVÝ BOX

Naše degustační prvotina, tvořena převážně švýcarskými sýry. Jednoho zástupce má také Holandsko, Řecko a Španělsko.
Sýry se dají párovat s lehčím bílým vínem, švýcarské i s pivem. Ze švýcarských sýrů můžete navíc připravit také vynikající fondue.

Podrobné složení degustačního balíčku, včetně expirace jednotlivých položek naleznete níže v záložce popis. 

VEŠKERÉ SÝRY JSOU VAKUOVĚ BALENY A MAJÍ TRVANLIVOST 45 - 90 DNŮ.


Doprava k zákazníkovi: ZDARMA
Cena: 699 

Skladem
699 Kč
Kategorie: degustační boxy
Hmotnost: 1 kg
+syrovy.box.01
Novinka Tip
ZdarmaZdarma

6 DRUHŮ SÝRŮ, KAŽDÝ KOUSEK PO cca. 150g

Bauernkäse (švýcarský alpský sýr, 3 měsíce vyzrálý, kanton St. Gallen), expirace 45 dnů

Bauernkäse je polotvrdý alpský sýr z nepasterovaného kravského mléka, který je v průběhu zrání ošetřován roztokem soli a bakteriální kultury, 
díky kterému získá typickou nasmrádlou vůni. Sýr není příliš vyzrálý a chuťově je spíše jemněnšího projevu. Vynikající je v kombinaci s nejrůznějšími uzeninami, sladkým ovocem a oříšky. Dá se párovat jak s lehčím bílým vínem, tak také pivem a je to jeden ze sýrů, který můžete také bez obav použít na přípravu sýrového fondue.
Sýr neobsahuje laktózu.


Toggenburger Sonntagskäse 
(švýcarský alpský sýr, 6 měsíců vyzrálý, kanton Appenzeller, St. Gallen, Thurgau), expirace 45 dnů

Toggenburger sonntagskäse je sýr z nepasterovaného kravského mléka, který produkují výrobci Appenzelleru. S tím souvisí také jeho název sonntagskäse (nedělní sýr). Proč nedělní sýr? Protože 6 dní v týdnu se vyrábí Appenzeller a ten sedmý právě tento delikátní kousek. Toggenburger käse je polotvrdý sýr, s typickým smrdutým aromatem a delikátní chutí. Je vynikající se sladkým ovocem, oříšky, nejrůznějšímu uzeninami. Ideálně k němu ladí lehčí bílé a růžové víno a nebo také pivo. Můžete jej použít jako vynikající základ pro sýrové fondue, dájí se s ním gratinovat brambory, zelenina, má širší využití také v teplé kuchyni. 
Sýr neobsahuje laktózu.


Bergkäse 
(alpský sýr z lichtenštejnska, 14 měsíců), expirace 45 dnů

Bergkäse z nepasterovaného kravského mléka, z malé sýrárny v lichtenštejnsku. Klasický, perfektně vyzrálý horský bergkäse, od malého a tradičního producenta alpských sýrů, jehož sýrárna leží v lichtenštejnsku, nedaleko Bodamského jezera. Delikátní, mírně štiplavý a typicky nasmrádlý alpský sýr, který má široké spektrum využití, včetně teplé kuchyně. Hodí se na nejrůznější gratinování brambor a zeleniny, připravíte z něj vynikající sýrové fondue, bude ozdobou každé sýrové tabule. Vynikající sýr se sladkým ovocem, hruškou, fíky, mangem, hrozny, nejrůznějšími oříšky a můžete jej párovat jak s lehčím bílý vínem nebo také pivem. 
Sýr neobsahuje laktózu.


Oude kaas
(holandská stará gouda, 12 měsíců, provincie Utrecht), 
expirace 90 dnů

Stará holandská gouda z pasterovaného kravského mléka, přímo ze zeleného srdce Holandska, tedy z provincie Utrecht od jednoho z menších producentů tradičních holandských goud. Vyzrálá a přitom stále vláčná gouda s drobnými krystalkami aminokyselin a delikátně jemně nasládlou chutí, která je vynikající v kombinaci s nejrůznějšími uzeninami, sladkým ovocem a nebo jen tak, se skleničkou bílého a nebo růžového vína.


Graviera s barevným pepřem
(tradiční řecký sýr z Kréty, 6 měsíců), 
expirace 90 dnů

Řecký polotvrdý ovčí sýr, s malým přídavkem kozího mléka a s kuličkami barevného pepře. Delikátní a nepříliš vyzrálý sýr, který je oproti ovčímu pecorinu chuťově jemnější a uhlazenější, ale to je dáno hlavně kratší zralostí. Graviera se hodí do nejrůznějších sýrových bufetů a obložených mís, je vynikající s vyzrálejšími uzeninami a sladším bílým nebo i růžovým vínem. Díky výraznější chuti pepře je ideální jednoduchá kombinace. Skvěle jej doplňují třeba také sladké hrozny.


Španělské manchego mix mléka (španělský tradiční sýr ze 3 druhů mléka, 6 měsíců), expirace 90 dnů

Tradiční španělský sýr, tentokráte ve verzi ze tří druhů mléka, kravského, kozího a ovčího od malého producenta nedaleko španělského Toleda. 85% kravského, 10% ovčího a 5% kozího mléka tvoří dohromady delikátní sýr, který má spíše jemnější chuťový projev, ale jeho chuť je vskutku delikátní, taková příjemně uhlazená. Skvělý sýr do nejrůznějších sýrových bufetů a obložených mís, vynikající v kombinaci se sladkým ovocem, oříšky, vyzrálými uzeninami. Ideálně se páruje se sladším bílým nebo růžovým vínem.