100% Jersey Pikant Belegen

Sametově jemná a smetanově krémová holandská gouda z mléka Jersey dojnic. Zcela odlišná a absolutně geniální chuť oproti běžné produkci. Jersey mléko obsahuje kolem 6 - 8% tuku a díky tomu jsou sýry tučnější, krémovější a delikátnější. Tato přibližně 7 měsíců vyzrálá jersey gouda se perfektně hodí jak pro běžnou denní spotřebu, tak do každého sýrového talíře nebo bufetu. Vynikající je v kombinaci se sladkým ovocem, hrozny, fíky, datlemi, hruškami a nejrůznějšími oříšky. Chuťově netradiční gouda, kterou si zamilujete na první sousto.
Sýr vhodný pro vegetariány. 

 

Doba zrání: 7 - 8 měsíců
Cena za 1 kg: 650 Kč

od 98 Kč
Kategorie: kravské sýry
Záruka: 90 dnů
Země původu: Nizozemí
Typ mléka: pasterované
Druh mléka: kravské
Zralost: pikantně uležená
Bezlaktózové sýry: ne
Nízkotučné sýry: ne
Ochucené sýry: ne
+jersey oud 1
Novinka Tip
150g
Skladem
98 Kč
300g
Skladem
195 Kč
500g
Skladem
325 Kč
1000g
Skladem
650 Kč

Země původu: Nizozemí (Zuid-Holland)
Hmotnost bochníku: 12 kg
Doba zrání: 7 - 8 měsíců
Typ mléka: kravské pasterované
Tuk v sušině: 55%
Složení: pasterované kravské jersey mléko, sůl, syřidlo, mikrobiální srážedlo

Jersey goudy jsou sýry vyráběny z mléka jersey dojnic. Jersey kraviček se v holandsku chová zlomek oproti klasickým holštýnům, ale čím dál více je toto plemeno populárnější a postupně se rozšiřuje. Co je na jersey mléku tak unikátního? Je to především vysoký obsah tuku, kolem 6 - 8%, vysoký obsah karotenu, takže sýry jsou naoranžovělé, ale přitom neobsahují žádná barviva a nevšední chuť sýrů, které se od běžné produkce naprosto odlišují. Jsou daleko krémovější, tučnější, delikátnější. Také plemeno jersey se výrazně odlišuje od běžných holštýnů, jednak vzhledem, Jersey je výrazně menší a subtilnější plemeno, jednak také dojivostí, kdy Jersey dojí podstatně méně mléka, ale zato daleko tučnějšího.

- jersey goudy neobsahují žádná barviva
- neobsahují také žádná "éčka" nebo konzervanty
- zrají zcela přírodní cestou, skutečný reálný čas
- obsahují pouze 100% jersey mléko
- díky použití mikrobiálního srážedla jsou vhodné také pro vegetariány