Boer´n Trots černé lanýže, italské bylinky, potíraný medem

BOER´ N TROTS HONING KOE KNOFLOOK & TRUFFEL

Sýr z kravského mléka se včelím medem a medovou krustou, s nádechem Itálie. Černé lanýže jsou doplněny a chuťově vyladěny sušenými rajčaty, černými olivami, bazalkou, česnekem a oreganem. Tato směs fantasticky doplňuje a uhlazuje výraznou a pronikavou chuť a vůni lanýžů. Sýrové těsto se před přidáním bylinek a lisování promývá roztokem medu, následně se přidají bylinky a lanýže a bochníky se vylisují a v průběhu zrání se opět potírají včelím medem. Ten spolu s nevšední kombinací lanýžů a bylinek vytváří chuťově velmi zajímavý výsledek. Výrazná chuť černých lanýžů je díky směsi bylinek příjemně uhlazena a nikterak ze sýru nevyčnívá.   


Doba zrání: 6 měsíců
Cena za 1 kg: 790 Kč

od 119 Kč
Kategorie: kravské sýry
Záruka: 90 dnů
Země původu: Nizozemí
Typ mléka: pasterované
Druh mléka: kravské
Zralost: pikantní uležené
Bezlaktózové sýry: ne
Nízkotučné sýry: ne
Ochucené sýry: ano
150g
Skladem
119 Kč
300g
Skladem
237 Kč
500g
Skladem
395 Kč
1000g
Skladem
790 Kč

Země původu: Nizozemí (provincie Overijseel)
Hmotnost bochníku: 10 kg

Doba zrání: 6 měsíců
Typ mléka: kravské pasterované
Tuk v sušině: 48-50%

Složení: pasterované kravské mléko, sůl, srážedlo, syřidlo, 1.5% směs bylinek (česnek, bazalka, sušená rajčata, oregano, černé olivy), 2% černé lanýže, aroma, barvivo E160b, konzervant E251

Boer´n Trots jsou nevšední sýry, které vyrábí malá rodinná farma Landgoed Kaamps v městečku Deurningen v regionu Twente, který leží na východě Holandska, v provincii Overijseel. Farma je poměrně mladá, svoji historii začala psát až v roce 1985. Vyrábí klasické farmářské goudy z mléka vlastních kraviček, ale také sýry, které jsou při zrání potírány karamelem nebo medem. Karamel je
tou unikátní ingrediencí, která tyto sýry odlišuje od konkurence, vše ale začíná u toho nejkvalitnějšího mléka, které dokáží dojnice této farmy vyprodukovat. Ty se v jarním a letním období pasou volně na loukách, které jsou záměrně osety jetelem, který má velký podíl na chuti a kvalitě mléka a v zimních měsících jsou pak krmeny uměle, v ustájení, kde se jim však dostává maximální péče. Z toho nejkvalitnějšího mléka jsou pak vyráběny sýry, které zrají 4 až 20 měsíců a v průběhu zrání jsou potírány karamelem nebo medem.
Farma vyrábí také klasické farmářské goudy z nepasterovaného mléka a několik druhů starých a přestárlých sýrů. Sortiment mají poměrně široký a vyrábějí sýry z kravského, kozího a také ovčího mléka.