Boer´n Trots chilli

BOER´N TROTS SAMBAL

Delikátní chilli gouda s karamelem. Do sýrového těsta se těsně před plněním do forem přidává karamel, kterým je sýr po vylisování navíc ještě potírán. Díky tomu je tato chilli gouda nejen příjemně pálivá, ale právě díky karamelu také krásně sladce uhlazená. Jste-li milovníkem chilli a všeho pálivého, tato gouda by neměla uniknout vaší pozornosti. 


Doba zrání: 4 měsíce
Cena za 1 kg: 690 Kč

od 104 Kč
Kategorie: kravské sýry
Záruka: 90 dnů
Země původu: Nizozemí
Typ mléka: pasterované
Druh mléka: kravské
Zralost: uležené
Bezlaktózové sýry: ne
Nízkotučné sýry: ne
Ochucené sýry: ano
150g
Vyprodáno
104 Kč
300g
Vyprodáno
207 Kč
500g
Vyprodáno
345 Kč
1000g
Vyprodáno
690 Kč

Země původu: Nizozemí (provincie Overijseel)
Hmotnost bochníku: 5 kg

Doba zrání: 4 měsíce
Typ mléka: kravské pasterované
Tuk v sušině: 48-50%

Složení: pasterované kravské mléko, sůl, srážedlo, syřidlo, karamel, 2% chilli papričky, barvivo E160b, konzervant E251

Boer´n Trots jsou nevšední sýry, které vyrábí malá rodinná farma Landgoed Kaamps v městečku Deurningen v regionu Twente, který leží na východě Holandska, v provincii Overijseel. Farma je poměrně mladá, svoji historii začala psát až v roce 1985. Vyrábí klasické farmářské goudy z mléka vlastních kraviček, ale také sýry, které jsou při zrání potírány karamelem nebo medem. Karamel je
tou unikátní ingrediencí, která tyto sýry odlišuje od konkurence, vše ale začíná u toho nejkvalitnějšího mléka, které dokáží dojnice této farmy vyprodukovat. Ty se v jarním a letním období pasou volně na loukách, které jsou záměrně osety jetelem, který má velký podíl na chuti a kvalitě mléka a v zimních měsících jsou pak krmeny uměle, v ustájení, kde se jim však dostává maximální péče. Z toho nejkvalitnějšího mléka jsou pak vyráběny sýry, které zrají 4 až 20 měsíců a v průběhu zrání jsou potírány karamelem nebo medem.
Farma vyrábí také klasické farmářské gouda z nepasterovaného mléka a několik druhů starých a přestárlých sýrů.
Sortiment mají poměrně široký a vyrábějí sýry z kravského, kozího a také 
ovčího mléka.