Boer´n Trots lesní hřiby a kaštany

BOER´N TROTS BOSPADDENSTOEL

Kravský sýr s kombinací hřibů, jedlých kaštanů a pažitky s karamelovou krustou. Nevšední kombinace hřibů a kaštanů dává sýru delikátní chuť. Jeden z nejprodávanějších sýrů na našem pultě, který je ozdobou každého sýrového talíře nebo dárkového balíčku. Párovat jej můžete s polosuchým bílým vínem a díky vícero chuťovým vjemům, přece jen hřiby i kaštany jsou chuťově výrazné, je vhodné tento sýrový kousek servírovat jen se sklenkou vína, popřípadě nějakou uzeninou. Cokoliv sladkého, oříšky nebo ovoce by bylo v tomto případě zbytečné a navíc.   


Doba zrání: 4 měsíce
Cena za 1 kg: 690 Kč

od 104 Kč
Kategorie: kravské sýry
Záruka: 90 dnů
Země původu: Nizozemí
Typ mléka: pasterované
Druh mléka: kravské
Zralost: uležené
Bezlaktózové sýry: ne
Nízkotučné sýry: ne
Ochucené sýry: ano
150g
Skladem
104 Kč
300g
Skladem
207 Kč
500g
Skladem
345 Kč
1000g
Skladem
690 Kč

Země původu: Nizozemí (provincie Overijseel)
Hmotnost bochníku: 5 kg

Doba zrání: 4 měsíce
Typ mléka: kravské pasterované
Tuk v sušině: 48-50%

Složení: pasterované kravské mléko, sůl, srážedlo, syřidlo, 2% směs lesních hřibů, 1.8% jedlé kaštany, pažitka, barvivo E160b, konzervant E251

Boer´n Trots jsou nevšední sýry, které vyrábí malá rodinná farma Landgoed Kaamps v městečku Deurningen v regionu Twente, který leží na východě Holandska, v provincii Overijseel. Farma je poměrně mladá, svoji historii začala psát až v roce 1985. Vyrábí klasické farmářské goudy z mléka vlastních kraviček, ale také sýry, které jsou při zrání potírány karamelem nebo medem. Karamel je
tou unikátní ingrediencí, která tyto sýry odlišuje od konkurence, vše ale začíná u toho nejkvalitnějšího mléka, které dokáží dojnice této farmy vyprodukovat. Ty se v jarním a letním období pasou volně na loukách, které jsou záměrně osety jetelem, který má velký podíl na chuti a kvalitě mléka a v zimních měsících jsou pak krmeny uměle, v ustájení, kde se jim však dostává maximální péče. Z toho nejkvalitnějšího mléka jsou pak vyráběny sýry, které zrají 4 až 20 měsíců a v průběhu zrání jsou potírány karamelem nebo medem.
Farma vyrábí také klasické farmářské gouda z nepasterovaného mléka a několik druhů starých a přestárlých sýrů.
Sortiment mají poměrně široký a vyrábějí sýry z kravského, kozího a také 
ovčího mléka.