Boer´n Trots potíraný karamelem

BOER´N TROTS KLAVER PIKANT

Klaver Pikant je kravský sýr, jehož sýřenina se před naplněním a vylisováním ve formách promývá roztokem karamelu a následně se v průběhu zrání jednotlivé bochníky rovněž potírají karamelovým roztokem. Dojnice se pasou výhradně na pastvinách, které jsou osety jetelem a v zimě, v době ustájení jsou krmeny pouze senem. Díky způsobu krmení a karamelu má sýr výraznou, ale přitom delikátně nasládlou a uhlazenou chuť. Tento sýr doporučujeme v kombinaci se sladkým ovocem, hrozny, mangem, fíky, se skleničkou bílého polosuchého vína a vynikající je také v sýrovém fondue.
Sýr nechutná jako karamelka, to není ani jeho smyslem. Karamelová "úprava" má uhladit a příjemně zjemnit jinak poměrně výraznou chuť této nevšední goudy. 


Doba zrání: 8 - 10 měsíců
Cena za 1 kg: 690 Kč
od 104 Kč
Kategorie: kravské sýry
Záruka: 90 dnů
Země původu: Nizozemí
Typ mléka: pasterované
Druh mléka: kravské
Zralost: extra uležené
Bezlaktózové sýry: ne
Nízkotučné sýry: ne
Ochucené sýry: ne
150g
Skladem
104 Kč
300g
Skladem
207 Kč
500g
Skladem
345 Kč
1000g
Skladem
690 Kč

Země původu: Nizozemí (provincie Overijseel)
Hmotnost bochníku: 12 kg

Doba zrání: 10 měsíců
Typ mléka: kravské pasterované
Tuk v sušině: 48-50%

Složení: pasterované kravské mléko, sůl, srážedlo, syřidlo, karamel, barvivo E160b, konzervant E251

Boer´n Trots jsou nevšední sýry, které vyrábí malá rodinná farma Landgoed Kaamps v městečku Deurningen v regionu Twente, který leží na východě Holandska, v provincii Overijseel. Farma je poměrně mladá, svoji historii začala psát až v roce 1985. Vyrábí klasické farmářské goudy z mléka vlastních kraviček, ale také sýry, které jsou při zrání potírány karamelem nebo medem. Karamel je
tou unikátní ingrediencí, která tyto sýry odlišuje od konkurence, vše ale začíná u toho nejkvalitnějšího mléka, které dokáží dojnice této farmy vyprodukovat. Ty se v jarním a letním období pasou volně na loukách, které jsou záměrně osety jetelem, který má velký podíl na chuti a kvalitě mléka a v zimních měsících jsou pak krmeny uměle, v ustájení, kde se jim však dostává
maximální péče. Z toho nejkvalitnějšího mléka jsou pak vyráběny sýry, které zrají 4 až 20 měsíců a v průběhu zrání jsou potírány karamelem nebo medem. Farma vyrábí také klasické farmářské gouda z nepasterovaného mléka a několik druhů starých a
přestárlých sýrů. Sortiment mají poměrně široký a vyrábějí sýry z kravského, kozího a také ovčího mléka.