Boer´n Trots trio pepřů

BOER´N TROTS PEPER TRIO

Kravský sýr s kuličkami barevného pepře a výraznou pepřovou chutí, to vše uhlazeno delikátním karamelem. Jeden z nejoblíbenějších ochucených sýrů na našich pultech. Krásné aroma dodávají sýru kuličky červeného, zeleného a černého pepře. Když do některé z nich kousnete, doslova vám exploduje v ústech. Pro milovníky pepře je to zcela jistě sýr, který by neměl uniknout jejich pozornosti. Díky poměrně výrazné chuti je zbytečné sýr kombinovat s něčím dalším, ideální volbou a naprosto dostačující bude sklenka suchého bílého vína a ostudu vám tato gouda neudělá ani v sýrovém fondue.


Doba zrání: 4 měsíce
Cena za 1 kg: 690 Kč

od 104 Kč
Kategorie: kravské sýry
Záruka: 90 dnů
Země původu: Nizozemí
Typ mléka: pasterované
Druh mléka: kravské
Zralost: mladé uležené
Bezlaktózové sýry: ne
Nízkotučné sýry: ne
Ochucené sýry: ano
150g
Vyprodáno
104 Kč
300g
Vyprodáno
207 Kč
500g
Vyprodáno
345 Kč
1000g
Vyprodáno
690 Kč

Země původu: Nizozemí (provincie Overijseel)
Hmotnost bochníku: 5 kg

Doba zrání:  4 měsíce
Typ mléka: kravské pasterované
Tuk v sušině: 48-50%

Složení: pasterované kravské mléko, sůl, srážedlo, syřidlo, karamel, 2% pepř (červený, zelený, černý), barvivo E160b,
               konzervant E251


Boer´n Trots jsou nevšední sýry, které vyrábí malá rodinná farma Landgoed Kaamps v městečku Deurningen v regionu Twente, který leží na východě Holandska, v provincii Overijseel. Farma je poměrně mladá, svoji historii začala psát až v roce 1985. Vyrábí klasické farmářské goudy z mléka vlastních kraviček, ale také sýry, které jsou při zrání potírány karamelem nebo medem. Karamel je
tou unikátní ingrediencí, která tyto sýry odlišuje od konkurence, vše ale začíná u toho nejkvalitnějšího mléka, které dokáží dojnice této farmy vyprodukovat. Ty se v jarním a letním období pasou volně na loukách, které jsou záměrně osety jetelem, který má velký podíl na chuti a kvalitě mléka a v zimních měsících jsou pak krmeny uměle, v ustájení, kde se jim však dostává maximální péče. Z toho nejkvalitnějšího mléka jsou pak vyráběny sýry, které zrají 4 až 20 měsíců a v průběhu zrání jsou potírány karamelem nebo medem.
Farma vyrábí také klasické farmářské gouda z nepasterovaného mléka a několik druhů starých a přestárlých sýrů. Sortiment mají poměrně široký a vyrábějí sýry z kravského, kozího a také ovčího mléka.