Cru des Alpes
Cru des Alpes je švýcarský horský sýr z kantonu St. Gallen, ze surového, nepasterovaného kravského mléka. Je to sýr ve stylu Le Gruyér, má o něco sušší strukturu a v řezu jsou malinkatá očka. Chuťově je sýr krásně smetanově krémový, delikátní, aromatický s typickým aromatem alpských sýrů. 15 měsíců vyzrálá varianta je navíc příjemně pikantní a lehce drobivá. Vynikající sýr pro fondue, ke gratinování zeleniny a brambor, samozřejmě se neztratí v žádném sýrovém bufetu a občerstvení. Je výborný v kombinaci se sladkým ovocem, hruškami, fíky, hrozny, oříšky, medem a nejrůznějšími uzeninami. Doplnit jej můžete sklenkou lehčího polosuchého, až polosladkého bílého vína.
Sýr neobsahuje laktózu.
Doba zrání: 15 měsíců
Cena za 1 kg: 790 Kč
Kategorie: | kravské sýry |
---|---|
Záruka: | 45 dnů |
Země původu: | Švýcarsko |
Typ mléka: | nepasterované |
Druh mléka: | kravské |
Zralost: | staré |
Bezlaktózové sýry: | ano |
Nízkotučné sýry: | ne |
Ochucené sýry: | ne |
Země původu: Švýcarsko (kanton St. Gallen)
Hmotnost bochníku: 40 kg
Doba zrání: 8 - 15 měsíců
Typ mléka: kravské nepasterované
Tuk v sušině: 48 - 50%
Složení: nepasterované kravské mléko, sůl, srážedlo, syřidlo, chlorid vápenatý, lysozym