Lenggenwiler

Lenggenwiler je mírně nasmrádlý, aromatický švýcarský sýr z nepasterovaného kravského mléka z kantonu St. Gallen, z vesničky jménem Lenggenwil. Jeden z našich nejoblíbenějších Swiss sýrů. Proč jej máme tak rádi? Není příliš vyzrálý, je stále poloměkký, krémový, chuťově výraznější a jiskrně lahodný. Má široké využití jak v teplé kuchyni, typický zástupce fondue sýrů a samozřejmě je to sýr přímo stvořený ke gratinování nejrůznější zeleniny, tak také ve studené kuchyni, kdy bude ozdobou každého sýrového bufetu. Vynikající sýr v kombinaci se sladkým ovocem, medem, hruškami, oříšky a skleničkou lehčího polosuchého až polosladkého bílého vína.
Sýr neobsahuje laktózu. 

 

Doba zrání: 5 - 6 měsíců
Cena za 1 kg: 690 Kč

od 104 Kč
Kategorie: kravské sýry
Záruka: 45 dnů
Země původu: Švýcarsko
Typ mléka: nepasterované
Druh mléka: kravské
Zralost: uležené
Bezlaktózové sýry: ano
Nízkotučné sýry: ne
Ochucené sýry: ne
150g
Vyprodáno
104 Kč
300g
Vyprodáno
207 Kč
500g
Vyprodáno
345 Kč
1000g
Vyprodáno
690 Kč

Země původu: Švýcarsko (kanton St. Gallen)
Hmotnost bochníku: 40 kg
Doba zrání: 8 - 15 měsíců
Typ mléka: kravské nepasterované
Tuk v sušině: 48 - 50%
Složení: nepasterované kravské mléko, sůl, srážedlo, syřidlo, chlorid vápenatý, lysozym