Noord-Holland přestárlá gouda 60 měsíců

NOORD-HOLLAND BROKKEL KAAS 60 MAANDEN

60 měsíců vyzrálá gouda z provincie Noord-Holland.V řezu výrazně drobivá, silně lámavá, s výraznými krystalkami aminokyselin. Chuťově silná, výrazně slaná a delikátní brokkel gouda, která je oproti 36 měsíční sestřičce ještě vyzrálejší, výraznější, ale také sušší.
Nevšední přestárlý sýr, který i přes svoji zralost a drobivou strukturu netrpí neduhem zatuchlosti, jako tomu bývá u podobně starých sýrů.
Vynikající brokkel gouda do sýrových bufetů a obložených talířů, sýr, který nechybí snad v žádném dárkovém balíčku. Skvěle se tento sýr páruje s lehčím bílým polosladkým až sladkým vínem, oříšky, sladkým ovocem, ale díky své výrazné chuti stačí sklenka dobrého vína a krásný večer může začít.  


Doba zrání:
60 měsíců
Cena za 1 kg: 790 Kč

od 119 Kč
Kategorie: kravské sýry
Záruka: 90 dnů
Země původu: Nizozemí
Typ mléka: pasterované
Druh mléka: kravské
Zralost: přestárlé
Bezlaktózové sýry: ano
Nízkotučné sýry: ne
Ochucené sýry: ne
150g
Skladem
119 Kč
300g
Skladem
237 Kč
500g
Skladem
395 Kč
1000g
Skladem
790 Kč

Země původu: Nizozemí (provincie Noord-Holland)
Hmotnost bochníku: 12 kg
Doba zrání: 60 měsíců
Typ mléka: kravské pasterované
Tuk v sušině: 48 - 50%
Složení: pasterované kravské mléko (NL), sůl, srážedlo, syřidlo, chlorid vápenatý, konzervant E251, barvivo annato

Noord-Holland gouda ze stejnojmenné provincie na severu nizozemského království, tedy to nejlepší, co dokáže Nizozemí vyprodukovat.
Unikátní chuťové vlastnosti získávají díky speciálnímu procesu zrání a místu vzniku, tedy díky Beemster polderu v provincii Noord-Holland.
Je to dáno polohou, kdy tato provincie byla na počátku své existence z velké části tvořena mořem, dnes tedy vysušeným mořským dnem a právě minerály obsažené v půdě dávají mléku z této části Holandska delikátně nasládlou a specifickou chuť, kterou si zachovávají i vyrobené sýry.