Saint Agur

Sain Agur je francouzský sýr s vnitřní modrou plísní, který nemá žádnou dlouhou historii, je to komerčně vyráběný sýr, dotučněný smetanou a tak má celých 70% tuku v sušině a díky tomu je fantasticky krémový, smetanový a dá se téměř roztírat. Hned po Roquefortu se jedná o suverénně nejprodávanější sýr s modrou plísní na našich pultech. Využití je opět velmi široké, od teplé kuchyně, kdy jsou z něj úžasné omáčky k těstovinám nebo steakům, přes nejrůznější dezerty, zmrzliny, zeleninové saláty, až po zcela obyčejnou konzumaci s čerstvým voňavým chlebem, máslem a sklenou mléka. Geniálně jednoduchá a chuťově úžasná kombinace, která zaujme snad naprosto každého. Vynikající je kombinace se sladkým ovocem, oříšky, sladším bílým vínem. 


Doba zrání: 3 měsíce
Cena za 1 kg: 790 Kč

od 119 Kč
Kategorie: kravské sýry
Záruka: 21 dnů
Země původu: Francie
Typ mléka: pasterované
Druh mléka: kravské
Bezlaktózové sýry: ne
Nízkotučné sýry: ne
Sýry s plísní: modrá plíseň
150g
Skladem
119 Kč
300g
Skladem
237 Kč
500g
Skladem
395 Kč
1000g
Skladem
790 Kč

Země původu: Francie
Hmotnost bochníku: 2.3 kg
Doba zrání: 3 měsíce
Typ mléka: kravské pasterované
Tuk v sušině: 70%
Složení: pasterované kravské mléko, sůl, srážedlo, syřidlo, kultura modré plísně