Weydeland extra uležená gouda

WEYDELAND EXTRA BELEGEN

Extra uležená gouda, delikátně krémové a slané chuti z provincie Noord-Holland. Suverénně nejlepší extra uležená gouda, kterou u nás můžete najít. 
Pro ty, co neoslovují staré a přestárlé goudy je tato extra uležená od Weydelandu tím pravým sýrem. Troufáme si tvrdit, že je to jedna z chuťově nejlepších extra uležených goud na celém Holandském trhu v rámci komerční výroby.
Tato extra uležená gouda se díky své výrazné chuti skvěle hodí do sýrového fondue, do nejrůznějších obložených sýrových talířů a bufetů, ale i k běžné denní spotřebě. Ideální je kombinace se sladkým ovocem, oříšky, uzeninami. Víno doporučujeme lehčí bílé nebo růžové, klidně polosladké až sladké, ta kombinace chutí vás překvapí. 

Doba zrání:
8 - 9 měsíců
Cena za 1 kg: 550 Kč

od 83 Kč
Kategorie: kravské sýry
Záruka: 90 dnů
Země původu: Nizozemí
Typ mléka: pasterované
Druh mléka: kravské
Zralost: extra uležené
Bezlaktózové sýry: ne
Nízkotučné sýry: ne
Ochucené sýry: ne
150g
Vyprodáno
83 Kč
300g
Vyprodáno
165 Kč
500g
Vyprodáno
275 Kč
1000g
Vyprodáno
550 Kč

Země původu: Nizozemí (provincie Noord-Holland)
Hmotnost bochníku: 11 - 12 kg
Doba zrání:  7 - 8 měsíců
Typ mléka: kravské pasterované
Tuk v sušině: 48 - 50%
Složení: pasterované kravské mléko (NL), sůl, srážedlo, syřidlo, chlorid vápenatý, konzervant E251, barvivo annato

Weydeland sýry jsou unikátní holandské goudy z provincie Noord-Holland.
Unikátní chuťové vlastnosti získávají díky speciálnímu procesu zrání a místu vzniku, tedy díky Beemster polderu v provincii Noord-Holland, kde vznikají ty nejlepší sýry, co dokáže Nizozemí vyprodukovat. Proč tomu tak je?
Je to dáno polohou, kdy tato provincie byla na počátku své existence z velké části tvořena mořem, dnes tedy vysušeným mořským dnem a právě minerály obsažené v půdě dávají mléku z této části Holandska delikátně nasládlou a specifickou chuť, kterou si zachovávají i vyrobené sýry.
Dalším společným znakem všech Weydeland vyzrálých sýrů je jejich stálá vláčnost, takže i 36 měsíční brokkel je stále delikátně vláčný, přestože má drobivou strukturu a výrazně silnou chuť. Tato vlastnost je dána hlavně speciálním procesem zrání, na který dohlíží a stále zdokonaluje několik sýrařských technologů. 
A to je to, co nás na Weydeland sýrech tolik baví a proč je máme tak rádi.