Weydeland extra uležená gouda
WEYDELAND EXTRA BELEGEN
Extra uležená gouda, delikátně krémové a slané chuti z provincie Noord-Holland. Suverénně nejlepší extra uležená gouda, kterou u nás můžete najít.
Pro ty, co neoslovují staré a přestárlé goudy je tato extra uležená od Weydelandu tím pravým sýrem. Troufáme si tvrdit, že je to jedna z chuťově nejlepších extra uležených goud na celém Holandském trhu v rámci komerční výroby.
Tato extra uležená gouda se díky své výrazné chuti skvěle hodí do sýrového fondue, do nejrůznějších obložených sýrových talířů a bufetů, ale i k běžné denní spotřebě. Ideální je kombinace se sladkým ovocem, oříšky, uzeninami. Víno doporučujeme lehčí bílé nebo růžové, klidně polosladké až sladké, ta kombinace chutí vás překvapí.
Doba zrání: 8 - 9 měsíců
Cena za 1 kg: 550 Kč
Kategorie: | kravské sýry |
---|---|
Záruka: | 90 dnů |
Země původu: | Nizozemí |
Typ mléka: | pasterované |
Druh mléka: | kravské |
Zralost: | extra uležené |
Bezlaktózové sýry: | ne |
Nízkotučné sýry: | ne |
Ochucené sýry: | ne |
Země původu: Nizozemí (provincie Noord-Holland)
Hmotnost bochníku: 11 - 12 kg
Doba zrání: 7 - 8 měsíců
Typ mléka: kravské pasterované
Tuk v sušině: 48 - 50%
Složení: pasterované kravské mléko (NL), sůl, srážedlo, syřidlo, chlorid vápenatý, konzervant E251, barvivo annato
Weydeland sýry jsou unikátní holandské goudy z provincie Noord-Holland.
Unikátní chuťové vlastnosti získávají díky speciálnímu procesu zrání a místu vzniku, tedy díky Beemster polderu v provincii Noord-Holland, kde vznikají ty nejlepší sýry, co dokáže Nizozemí vyprodukovat. Proč tomu tak je?
Je to dáno polohou, kdy tato provincie byla na počátku své existence z velké části tvořena mořem, dnes tedy vysušeným mořským dnem a právě minerály obsažené v půdě dávají mléku z této části Holandska delikátně nasládlou a specifickou chuť, kterou si zachovávají i vyrobené sýry.
Dalším společným znakem všech Weydeland vyzrálých sýrů je jejich stálá vláčnost, takže i 36 měsíční brokkel je stále delikátně vláčný, přestože má drobivou strukturu a výrazně silnou chuť. Tato vlastnost je dána hlavně speciálním procesem zrání, na který dohlíží a stále zdokonaluje několik sýrařských technologů.
A to je to, co nás na Weydeland sýrech tolik baví a proč je máme tak rádi.