Weydeland nízkotučná stará gouda

WEYDELAND OUD 35+

Nejméně 12 měsíců vyzrálá gouda, silné a delikátní chuti z provincie Noord-Holland se sníženým obsahem tuku. V řezu mírně drobivá, s drobnými krystalkami aminokyselin, přesto stále kompaktní, chuťově silná, výrazně slaná a delikátní stará gouda, která chuťově nikterak nezaostává za svojí plnotučnou sestřičkou. 
Jasný důkaz toho, že když se chce, jde vytvořit i nízkotučná gouda bez chuťových kompromisů. Výborná je kombinace se sladkým ovocem, oříšky, nejrůznějšími uzeninami a nebo jen tak, se skleničkou sladšího vína. Rozhodně si zaslouží vaší pozornost, protože chuťově je tato gouda přímo geniální.

Doba zrání:
12 měsíců
Cena za 1 kg: 650 Kč

od 98 Kč
Kategorie: kravské sýry
Záruka: 90 dnů
Země původu: Nizozemí
Typ mléka: pasterované
Druh mléka: kravské
Zralost: staré
Bezlaktózové sýry: ne
Nízkotučné sýry: ano
Ochucené sýry: ne
150g
Vyprodáno
98 Kč
300g
Vyprodáno
195 Kč
500g
Vyprodáno
325 Kč
1000g
Vyprodáno
650 Kč

Země původu: Nizozemí (provincie Noord-Holland)
Hmotnost bochníku: 10 - 11 kg
Doba zrání: 12 měsíců
Typ mléka: kravské pasterované
Tuk v sušině:  35%
Složení: pasterované kravské mléko (NL), sůl, srážedlo, syřidlo, chlorid vápenatý, konzervant E251, barvivo annato

Weydeland sýry jsou unikátní holandské goudy z provincie Noord-Holland.
Unikátní chuťové vlastnosti získávají díky speciálnímu procesu zrání a místu vzniku, tedy díky Beemster polderu v provincii Noord-Holland, kde vznikají ty nejlepší sýry, co dokáže Nizozemí vyprodukovat. Proč tomu tak je?
Je to dáno polohou, kdy tato provincie byla na počátku své existence z velké části tvořena mořem, dnes tedy vysušeným mořským dnem a právě minerály obsažené v půdě dávají mléku z této části Holandska delikátně nasládlou a specifickou chuť, kterou si zachovávají i vyrobené sýry.
Dalším společným znakem všech Weydeland vyzrálých sýrů je jejich stálá vláčnost, takže i 36 měsíční brokkel je stále delikátně vláčný, přestože má drobivou strukturu a výrazně silnou chuť. Tato vlastnost je dána hlavně speciálním procesem zrání, na který dohlíží a stále zdokonaluje několik sýrařských technologů. 
A to je to, co nás na Weydeland sýrech tolik baví a proč je máme tak rádi.