Weydeland přestárlá gouda 18 měsíců

WEYDELAND SNIJDBAAR OVERJARIG

Přestárlá gouda z provincie Noord-Holland, v řezu stále kompaktní, mírně drobivá a lámavá struktura s drobnými až středně velkými krystalkami aminokyselin. Chuťově silná, výrazně slaná přestárlá gouda s delikátní nasládlou chuťovou linkou. Jeden ze dvou nejprodávanějších vyzrálých sýrů na našich pultech. 
Vynikající sýr, který rozzáří každou sýrovou tabuli, každý dárkový balíček. Jeho chuť skvěle doplňují nejrůznější oříšky, sladké ovoce, fíky, datle, hrušky, nejrůznější šunky a uzeniny.  Sklenička sladšího vína dokonale podtrhne nevšední a delikátní chuť tohoto sýrového kousku. 


Doba zrání:
18 měsíců
Cena za 1 kg: 650 Kč

od 98 Kč
Kategorie: kravské sýry
Záruka: 90 dnů
Země původu: Nizozemí
Typ mléka: pasterované
Druh mléka: kravské
Zralost: brokkel
Bezlaktózové sýry: ne
Nízkotučné sýry: ne
Ochucené sýry: ne
150g
Vyprodáno
98 Kč
300g
Vyprodáno
195 Kč
500g
Vyprodáno
325 Kč
1000g
Vyprodáno
650 Kč

Země původu: Nizozemí (provincie Noord-Holland)
Hmotnost bochníku: 10 - 11 kg
Doba zrání: 18 měsíců
Typ mléka: kravské pasterované
Tuk v sušině: 48 - 50%
Složení: pasterované kravské mléko (NL), sůl, srážedlo, syřidlo, chlorid vápenatý, konzervant E251, barvivo annato

Weydeland sýry jsou unikátní holandské goudy z provincie Noord-Holland.
Unikátní chuťové vlastnosti získávají díky speciálnímu procesu zrání a místu vzniku, tedy díky Beemster polderu v provincii Noord-Holland, kde vznikají ty nejlepší sýry, co dokáže Nizozemí vyprodukovat. Proč tomu tak je?
Je to dáno polohou, kdy tato provincie byla na počátku své existence z velké části tvořena mořem, dnes tedy vysušeným mořským dnem a právě minerály obsažené v půdě dávají mléku z této části Holandska delikátně nasládlou a specifickou chuť, kterou si zachovávají i vyrobené sýry.
Dalším společným znakem všech Weydeland vyzrálých sýrů je jejich stálá vláčnost, takže i 36 měsíční brokkel je stále delikátně vláčný, přestože má drobivou strukturu a výrazně silnou chuť. Tato vlastnost je dána hlavně speciálním procesem zrání, na který dohlíží a stále zdokonaluje několik sýrařských technologů. 
A to je to, co nás na Weydeland sýrech tolik baví a proč je máme tak rádi.