Weydeland Rijck 36 měsíců

WEYDELAND RIJCK

36 měsíců vyzrálá gouda z provincie Noord-Holland.V řezu silně drobivá, lámavá, s výraznými krystalkami aminokyselin, přesto stále mírně vláčná.
Chuťově silná, výrazně slaná a delikátní brokkel gouda, s příjemně nasládlou chuťovou linkou a jiskrně svěží chutí.
Nevšední přestárlý sýr, který i přes svoji zralost a drobivou strukturu netrpí neduhem zatuchlosti a přílišné vysušenosti, jako tomu bývá u podobně starých sýrů.
Vynikající brokkel gouda do sýrových bufetů a obložených talířů, sýr, který nechybí snad v žádném dárkovém balíčku. Skvěle se tento sýr páruje s lehčím bílým polosladkým až sladkým vínem, oříšky, sladkým ovocem, ale díky své výrazné chuti stačí sklenka dobrého vína a krásný večer může začít.  


Doba zrání:
36 měsíců
Cena za 1 kg: 690 Kč

od 104 Kč
Kategorie: kravské sýry
Záruka: 90 dnů
Země původu: Nizozemí
Typ mléka: pasterované
Druh mléka: kravské
Zralost: přestárlé
Bezlaktózové sýry: ne
Nízkotučné sýry: ne
Ochucené sýry: ne
150g
Vyprodáno
104 Kč
300g
Vyprodáno
207 Kč
500g
Vyprodáno
345 Kč
1000g
Vyprodáno
690 Kč

Země původu: Nizozemí (provincie Noord-Holland)
Hmotnost bochníku: 10 - 11 kg
Doba zrání: 36 měsíců
Typ mléka: kravské pasterované
Tuk v sušině: 48 - 50%
Složení: pasterované kravské mléko (NL), sůl, srážedlo, syřidlo, chlorid vápenatý, konzervant E251, barvivo annato

Weydeland sýry jsou unikátní holandské goudy z provincie Noord-Holland.
Unikátní chuťové vlastnosti získávají díky speciálnímu procesu zrání a místu vzniku, tedy díky Beemster polderu v provincii Noord-Holland, kde vznikají ty nejlepší sýry, co dokáže Nizozemí vyprodukovat. Proč tomu tak je?
Je to dáno polohou, kdy tato provincie byla na počátku své existence z velké části tvořena mořem, dnes tedy vysušeným mořským dnem a právě minerály obsažené v půdě dávají mléku z této části Holandska delikátně nasládlou a specifickou chuť, kterou si zachovávají i vyrobené sýry.
Dalším společným znakem všech Weydeland vyzrálých sýrů je jejich stálá vláčnost, takže i 36 měsíční brokkel je stále delikátně vláčný, přestože má drobivou strukturu a výrazně silnou chuť. Tato vlastnost je dána hlavně speciálním procesem zrání, na který dohlíží a stále zdokonaluje několik sýrařských technologů. 
A to je to, co nás na Weydeland sýrech tolik baví a proč je máme tak rádi.