Ovčí graviera P.D.O.
ŘECKÁ OVČÍ GRAVIERA P.D.O.
Řecký polotvrdý ovčí sýr, s malým přídavkem kozího mléka. Delikátní a nepříliš vyzrálý sýr, který je oproti ovčímu pecorinu chuťově jemnější a uhlazenější, ale to je dáno hlavně kratší zralostí. Graviera se hodí do nejrůznějších sýrových bufetů a obložených mís, je vynikající s vyzrálejšími uzeninami a sladším bílým vínem. Skvěle ji doplňují třeba sladké hrozny, fíky, oříšky nebo včelí med. Kombinace ovčího sýru a sladkého ovoce se prostě chuťově jen tak neomrzí.
Doba zrání: 4 - 6 měsíců
Cena za 1 kg: 850 Kč
Kategorie: | ovčí sýry |
---|---|
Záruka: | 60 dnů |
Země původu: | Řecko |
Typ mléka: | pasterované |
Druh mléka: | ovčí |
Zralost: | uležené |
Bezlaktózové sýry: | ne |
Nízkotučné sýry: | ne |
Ochucené sýry: | ne |
Země původu: Řecko (Kréta)
Hmotnost bochníku: 12 kg
Doba zrání: 4 - 6 měsíců
Typ mléka: ovčí a kozí pasterované
Tuk v sušině: 40%
Složení: 90% pasterované ovčí mléko, 10% pasterované kozí mléko, sůl, srážedlo, syřidlo