Pecorino Romano
Pecorino Romano je italský tvrdý sýr z nepasterovaného ovčího mléka, se silnou a výraznou chutí. Má smetanově krémovou barvu, drobivou strukturu a má široké spektrum využití. Používá se v italské kuchyni v kombinaci s těstovinami, podobně jako parmigiano reggiano, dost často se právě s reggianem mýchá a použivá takto "zředěné" právě na poctivou italskou pastu, zřejmě všichni znají kombinaci semolinových těstovin, pecorina a černého pepře. Jednoduchá a přímo geniální kombinace. Pecorino Romano se také často používá na výrobu pesta, právě díky své výraznější chuti. Pecorino Romano zraje nejméně 5 měsíců, u nás však najdete vždy perfektně vyzrálé, nejméně 12 měsíční.
Doba zrání: 12 a > měsíců
Cena za 1 kg: 790 Kč
Kategorie: | ovčí sýry |
---|---|
Záruka: | 90 dnů |
Země původu: | Itálie |
Typ mléka: | nepasterované |
Druh mléka: | ovčí |
Zralost: | staré |
Bezlaktózové sýry: | ano |
Nízkotučné sýry: | ano |
Ochucené sýry: | ne |