Pecorino Romano

Pecorino Romano je italský tvrdý sýr z nepasterovaného ovčího mléka, se silnou a výraznou chutí. Má smetanově krémovou barvu, drobivou strukturu a má široké spektrum využití. Používá se v italské kuchyni v kombinaci s těstovinami, podobně jako parmigiano reggiano, dost často se právě s reggianem mýchá a použivá takto "zředěné" právě na poctivou italskou pastu, zřejmě všichni znají kombinaci semolinových těstovin, pecorina a černého pepře. Jednoduchá a přímo geniální kombinace. Pecorino Romano se také často používá na výrobu pesta, právě díky své výraznější chuti. Pecorino Romano zraje nejméně 5 měsíců, u nás však najdete vždy perfektně vyzrálé, nejméně 12 měsíční.

 

Doba zrání: 12 a > měsíců
Cena za 1 kg: 790 Kč

od 119 Kč
Kategorie: ovčí sýry
Záruka: 90 dnů
Země původu: Itálie
Typ mléka: nepasterované
Druh mléka: ovčí
Zralost: staré
Bezlaktózové sýry: ano
Nízkotučné sýry: ano
Ochucené sýry: ne
150g
Skladem
119 Kč
300g
Skladem
237 Kč
500g
Skladem
395 Kč
1000g
Skladem
790 Kč

Země původu: Itálie
Hmotnost bochníku: 28 - 30 kg
Doba zrání: nejméně 12 měsíců
Typ mléka: ovčí nepasterované
Tuk v sušině: 35%
Složení: nepasterované ovčí mléko, sůl, srážedlo, syřidlo, lysozym